Luftvärmepumpar Halmstad

Vi ordnar din nya luftvärmepump!

Till skillnad från andra värmepumpar kräver luftvärmepumpen en förhållandevis öppen planlösning för att värma upp överallt. Bor man i ett hus med flera rum och vill installera en luftvärmepump så bör man hålla alla dörrar vidöppna så att den varma luften kan cirkulera, men man ska veta att värmen i första hand bara når det rum som enheten sitter i.


Kostnadseffektivt med luftvärmepumpar

Med en luftvärmepump kan man spara upp till 30-50 % av energikostnaderna i ett hushåll vilket är väldigt bra med tanke på hur billig den är att köpa och hur enkel den är att installera.

Luftvärmepumpar kallas ofta komfortvärmepumpar, eller det lite mer förtydligande luft-luftvärmepumpar.

Värme och kyla efter behag

En luft-luftvärmepump kan omvandlas och ge kalluft istället för varmluft i ditt hem. Detta är en mycket praktisk funktion när det är värmebölja – något som såklart inte händer särskilt ofta här i Sverige, men som är nog så tröttsamt när det väl händer. Att ha en kalluftspump hemma då är ovärderligt. Med en luftvärmepump kan man kombinera behovet av uppvärmning med behovet av svalka.

Miljövänligt

Utomhusluften är värmekällan i en luftvärmepump, den hämtas från enheten som installeras utmed din husvägg. Utomhusenheten kopplas sedan till en enhet inomhus som pumpar ut värme i inomhusluften.

Eftersom luft är en helt och hållet förnybar energikälla så är luftvärmepumpar ett helt och hållet miljövänligt alternativ för uppvärmning. Viss el behövs för att driva värmepumpen, men andelen el är mycket lägre än den är för uppvärmningsalternativ med direktel.

Komplettera gärna andra uppvärmningskoncept med en luftvärmepump så får du billig, miljövänlig värme året runt.

Luftvärmepumpar