Luft-vattenvärmepumpar Halmstad

Vi ordnar en luft-vattenvärmepump till dig!

En luft-vattenvärmepump är en trygg uppvärmningslösning och ett bra alternativ för de flesta. Bor man i de riktigt kalla delarna av Sverige där man ofta får temperaturer på 20 minusgrader så räcker inte luft-vattenvärmepumpen som alternativ för även om den kan lagra lite värme så behöver den i regel utomhus på över 15 minusgrader för att fungera.


Stabil värmekälla

Den jämna spridningen av värme i husets alla rum är denna värmepumps stora fördel i jämförelse med luft-luftvärmepumpen som i huvudsak värmer upp det rum den sitter i. Värmekällan kommer från en förnybar naturresurs och är alltså både gratis och miljövänlig, dessutom drar en bra värmepump minimalt med el.

Luft-vattenvärmepumpar har blivit väldigt populära här i Sverige de senaste åren och det ät inte konstigt då de är ett mycket bra val.

Låg kostnad och vänligt för miljön

Luft-vattenvärmepumpen fungerar som luftvärmepumpen i det initiala skedet, d.v.s. källan från vilken värmepumpen hämtar värme är densamma – luften utanför ditt hus. Istället för att pumpa in värmen direkt via luften så värmer luft-vattenvärmepumpen upp elementen/golvslingorna i ditt hus vattenburna värmesystem vilket gör att värmen från luft-vattenvärmepumpen sprider ut värmen jämnt i alla rum.

Det ska sägas att bergvärme är det i regel allra bästa alternativet för den som investera i billig uppvärmning för lång tid framöver. Det är dock inte alla som har råd att installera bergvärme, och det finns de som inte har möjlighet. Luft-vattenvärmepumpar är ett mycket bra alternativ till bergvärme då det ger jämn och stabil spridning av värme i hela huset.

luft-vattenvärmepumpar