Bergvärmepumpar Halmstad

NIBE F1245 8KW bergvärmepump

NIBE F1245 10KW bergvärmepump

NIBE F1255 6KW bergvärmepump

NIBE F1255 16KW bergvärmepump

Få hjälp med installationen

Bergvärmepumpen - Lönsammaste värmepumpen

Bergvärmepumpar är värmepumparnas Rolls Royce, de är måhända dyrast men de är också bäst – utan större konkurrens. Bergvärmepumpen är unik i det att den är fullständigt pålitlig året om, den som investerar i en bergvärmepump kan helt slappna av rörande värmeförsörjning för minst 20 år framöver – och se fram emot att betala väldigt lite för lyxen.


Förnybar energi

I berggrunden lagras solenergi, ungefär som i ett batteri. Värmen från denna solenergi håller en jämn nivå på 8 plusgrader hela året om, så den som installerar en bergvärmepump behöver inte oroa sig för sin värmeförsörjning även om vintern blir ovanlig kall.

Energimyndigheten har klassat berggrund som en förnybar värmekälla så även med tanke på miljö och framtid är detta en värmelösning vi kan räkna med. I längden finns det mycket pengar att spara på en bergvärmepump. Visst är det dyrt i det initiala skedet, men det är en investering som betalar av sig. Den som har en bergvärmepump i sitt hem kan spara upp till 80 % av sina uppvärmningskostnader – vatten inkluderat.

Här i Skandinavien, där vi har särskilt stort behov av pålitlig uppvärmning av hög kvalitet, har bergvärmepumpar blivit allt mer populära. Vi har också mycket berggrund att hämta värme från, och i dagsläget utnyttjas inte ens en promille av den värmeenergi som vår svenska berggrund erbjuder. Framtidsutsikterna för bergvärmepumpar är mycket ljus.

Installera bergvärme

Installationsprocessen av en bergvärmepump består av några olika moment. Ett djupt hål ner i berggrunden ska borras, en kollektorslang placeras i hålet och anslutas till bergvärmepumpen i ditt hem. Sedan ska värmepumpen kopplas till husets vattenburna värmesystem. Vi tar ansvar för hela installationsprocessen.

bergvärmepumpar